Riaditeľ nemocnice nepovažuje rokovania so ZP Dôvera za uzavreté

06.06.2008 Stropkov

Prešov/Stropkov 6. júna (TASR) - Riaditeľ Nemocnice Stropkov, s. r. o Jozef Juhás považuje štvrtkové (5. júna) vyjadrenia predstaviteľov zdravotnej poisťovne Dôvera o tom, že neponúknu zmluvný vzťah stropkovskej nemocnici ...
\"Rokovanie s poisťovňou ešte stále nepovažujem za uzavreté. V našom prípade sa nevyskytli žiadne problémy s poskytovaním ambulantnej starostlivosti. Predmetom prebiehajúcich rokovaní je zabezpečovanie zdravotnej starostlivosti, ktorú poskytujeme pacientom na 48 lôžkach. Tie sú určené predovšetkým geriatrickým a ťažko chorým pacientom, \" uviedol dnes pre TASR Juhás.
V prípade, že by k podpísaniu zmluvy skutočne nedošlo, fungovanie nemocnice to podľa Juhása zásadne neohrozí. V súčasnosti evidujú len veľmi málo pacientov, ktorí sú poistencami ZP Dôvera. Takmer 85 percent ľudí, ktorým poskytujú zdravotnú starostlivosť, je poistených vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni.
\"V tomto prípade môže mať neuzatvorenie zmluvy skôr opačný efekt, ktorý vyústi do odlevu poistencov zo zdravotnej poisťovne Dôvera. V našej starostlivosti sú totiž pacienti, ktorí budú chcieť prioritne využívať naše služby a nebudú cestovať do iných zariadení mimo okresu, \" dodáva Jozef Juhás.
Zriaďovateľom Nemocnice Stropkov, s.r.o. je mesto Stropkov. V posledných rokoch prešlo toto zariadenie výraznými zmenami. V nemocnici vybudovali nové priestory, ktoré sú vybavené modernými komunikačnými systémami, a investovali aj do zdravotníckeho vybavenia. V budove sa nachádzajú súkromné ambulancie praktických lekárov i špecialistov. Nemocnica zamestnáva 55 pracovníkov.
 

Vyberte región